Глава Мінфіну відповів на питання, чому військові досі купують речі власним коштом

Міністр фінансів: "Не розумію, чому військові купують речі самостійно або через волонтерів"

Міністр фінансів Сергій Марченко висловив здивування тим, що українські військові все ще забезпечуються необхідним самостійно або через допомогу волонтерів. Він зробив це заяву під час стріму на Forbes.

«Мені важко коментувати речі, які я сам не розумію. Я сам не розумію, чому ми досі забезпечуємо в складчину військовослужбовців», - сказав Марченко.

Міністр додав, що на сектор безпеки й оборони щоденно витрачається 5 млрд грн.

«Хто ще виділяє? Кажуть, місцеві бюджети й органи місцевого самоврядування. Ми порахували їхню можливість на рік – вона варіюється від 15 до 20 млрд. Тобто якщо всі органи місцевого самоврядування, всі мери скинуться, вони на чотири дні війни нам дадуть можливість продовжити. При всій повазі до волонтерів, жодні інші неурядові громадські організації й близько не стоять із можливостями держави щодо забезпечення Збройних Сил», - заявив Марченко.

Марченко також зазначив, що на складах є достатньо озброєння й спорядження.

Нагадаємо, що в Україні сертифікували перший бронежилет для жінок-військовослужбовців. Зразок затвердили після двох етапів випробувань. Після першого етапу польових випробувань бронежилет допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.