Голова Нацбанку дав обіцянку щодо курсу гривні на 2024 рік

Голова НБУ обіцяє курсову стійкість

Голова Національного банку України Андрій Пишний заявив, що не дасть прогнозів щодо курсу долара на 2024 рік, але обіцяє забезпечити "курсову стійкість". Таку заяву він зробив під час телемарафону.

"Національний банк традиційно не дає прогнозів щодо курсу, але декларує про те, що ми будемо ефективно забезпечувати наш мандат цінової стабільності і курсової стійкості", - запевнив Пишний.

Заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук також зазначив, що в Україні зараз діє керована гнучкість курсу, тому коливання курсу валют є нормальним явищем.

Нагадаємо, що перед Новим роком курс долара в Україні різко зрос. Таке швидке здорожчання спричинило рекордні обсяги доларів, що були куплені українцями.

Ексголова Ради НБУ наголосив на ризиках для гривні і зазначив, що є потенціал для її утримання завдяки підтримці міжнародних партнерів. Проте для стабільного утримання курсу гривні в майбутньому потрібно розвивати виробничий потенціал і будувати ефективну систему довгострокових відносин з міжнародними партнерами.

Слід зазначити, що Національний банк причинив падіння курсу гривні сезонними факторами.

Читайте також:

  • Економіка України. Чого очікувати у 2024 році
  • Економічні підсумки 2023 року. Усе краще, ніж ми очікували!