Голова «Укренерго» пояснив, як працює порядок відключення електроенергії

Укренерго обмежує постачання електроенергії для промисловості та бізнесу

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що компанія застосовує графіки обмежень постачання електроенергії для промисловості та бізнесу, але не для населення. Він також заявив, що російські атаки на українську енергетичну систему в 2024 році вже перевищили масштаби минулих років. Атаки, зокрема дронів-камікадзе, призвели до значних пошкоджень.

Голова "Укренерго" також зазначив, що обстріли призвели до дефіциту генерації електроенергії, особливо вранці і ввечері. Компанія змушена застосовувати графіки обмежень для промисловості та бізнесу. Кудрицький наголосив, що Україна зараз дуже залежить від імпорту та аварійної допомоги з інших країн, оскільки вночі практично немає імпорту електроенергії.

Запровадження обмежень для населення має свою черговість і формат, про це заявив голова "Укренерго". Крім того, компанія заявила про появу фейкового графіку відключення електроенергії в соцмережах і закликала споживачів слідкувати за актуальною інформацією на офіційному сайті компанії або у особистому кабінеті.