Готували ракетні удари по Київській телевежі: затримано агентів ФСБ

СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та військовим частинам

Служба безпеки України повідомила, що затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«У результаті спецоперації у Києві та в Одесі затримано двох агентів ФСБ. Вони готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах», – повідомили у СБУ у соцмережах.

За даними спецслужби, у зоні особливої уваги агентів були «армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ».

Один з російських агентів працював експедитором в одеській компанії, що постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони, де збирав розвіддані. Другий фігурант займався набиранням інформації про технічний стан Київської телевежі та електростанції, яка забезпечує електрикою і теплом частину столичного регіону. Вже мавши цю інформацію, агенту ФСБ було значно легше нанести удари по ТЕЦ і телевежі», - повідомили у СБУ.

«Ця інформація потрібна була агресору для ухвалення рішення щодо коригування повторних або здійснення нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі», – повідомили у СБУ.

Співробітники СБУ вчасно викрили розвідувальну активність російських агентів. Обох зловмисників було затримано «на гарячому», коли вони шпигували за потенційними «цілями» для окупантів.

За даними слідства, одним із ворожих поплічників виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Іншого затриманого агента – 24-річного киянина.

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. 

Попередньо зупинена диверсія ФСБ на об'єкті «Укрзалізниці» у Полтавській області

Раніше СБУ викрила спробу російського диверсійного акту на стратегічно важливому об'єкті «Укрзалізниці». «На гарячому» в Полтавській області було затримано двох агентів ФСБ.