Ґрета Тунберґ підтримала палестинців у Секторі Гази, за що нарвалася на критику Ізраїлю

Шведська екоактивістка Ґрета Тунберґ висловила свою підтримку палестинцям у Секторі Гази. Вона поширила у своїх Instagram сторіз повідомлення пропалестинської сторінки, що основується в Німеччині, де йдеться про "геноцид" в Секторі Гази. Однак речник ізраїльської армії висловив критику їй через це. Він заявив, що той, хто у майбутньому підтримуватиме Ґрету, стане прихильником терору.

Грета Тунберґ в свою чергу висловила свою позицію, заявивши, що світ повинен закликати до припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців і цивільних постраждалих. Відповідаючи на це, речник Міноборони Ізраїлю зазначив, що Ґрета демонструє солідарність з Газою, не згадуючи про вбивства ізраїльтян. Він також зазначив, що її мовчання стосовно актів терору з боку палестинців свідчить про те, що вона не боком палестинців, але лише підтримує Газу видимого терору. Пізніше він просив вибачення за свої слова про прихильників Тунберґ.

  • Армія оборони Ізраїлю у ніч на 20 жовтня завдала удари по інфраструктурі "Хезболли".
  • Ізраїльські військові атакували спостережні пости, відповідаючи на обстріл Ізраїлю танковими ракетами з боку терористів протягом дня.
  • ЦАХАЛ також випустив серію авіаційних ударів по бойовикам ХАМАСу в Секторі Гази.