ХАМАС тримав зброю і заручників під дитячою лікарнею: Ізраїль оприлюднив докази (фото)

Ізраїльські військові надали докази, що терористична група ХАМАС використовувала підвал дитячої лікарні в Газі для зберігання зброї та можливого примусового тримання заручників. Про це інформує The Times of Israel.

Прессекретар ЦАХАЛу Даніель Хагарі заявив, що ХАМАС приховується в лікарнях, і намірений розкрити це світові. Він представив докази, що зброя ХАМАС знаходиться в лікарні Рантісі, а також показав кімнати, що, ймовірно, використовувалися для тримання заручників.

Одна з кімнат, яка мало схожість на вітальню, була обладнана віконними шторами, які закривали кахельну стіну, а на столі знаходився календар зміни варти починаючи з 7 жовтня. Саме того дня ХАМАС направив тисячі терористів до Ізраїлю, де вони напали на мирне населення, вбивши близько 1200 людей і взявши в заручники трохи менше 240 осіб.

В сусідній кімнаті було знайдено стілець зі зв'язаною мотузкою навколо однієї з його ніжок, що свідчить про використання примусових обмежень. Крісло стояло під обладнанням, яке отримала лікарня від Всесвітньої організації охорони здоров'я, а на підлозі лежали дитячі пелюшки та пляшка.

Хагарі зазначив, що ці дії є злочином проти людства й військовим злочином. Він також звинуватив міжнародні організації, які фінансують лікарні, у сприянні терористам.

Розслідування щодо примусового тримання заручників в лікарні триває, Ізраїль надіслав криміналістичну групу для проведення додаткових перевірок. Тим часом, Армія оборони Ізраїлю готова евакуювати немовлят з найбільшої лікарні в Секторі Гази, але палестинська влада стверджує, що люди в медичному закладі все ще знаходяться у пастці.