ХАМАС заявив про близькість угоди про перемир'я з Ізраїлем

Один із лідерів ХАМАС, Ісмаїл Ханія, повідомив, що угруповання наближається до укладання угоди про перемир'я з Ізраїлем. Він зробив це заяву в телеграм-каналі ХАМАС та агентство Reuters отримало копію заяви. Угода детально не описується.

Згідно з джерелами, знайомими з переговорами, угода може включати п'ятиденне перемир'я, в якому будуть припинені бойові дії на землі та обмежені повітряні операції Ізраїлю над південною частиною Сектору Гази. Крім того, угода передбачає звільнення від 50 до 100 заручників, яких утримують бойовики ХАМАС та Ісламський джихад. Серед них будуть ізраїльтяни, але не військовослужбовці, а також полонені інших національностей. З ізраїльських в'язниць буде звільнено близько 300 палестинців. Звільнення заручників буде проводитися поетапно.

Президент США Джо Байден висловив надію, що угода про звільнення заручників може бути досягнута найближчим часом. Голова Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір'яна Сполярич вже провела окремі зустрічі з Ісмаїлом Ханією та представниками катарської влади у Катарі. Катар є посередником у переговорах, оскільки там знаходиться офіс політичного крила ХАМАС, а також проживає Ісмаїл Ханія.