Хокейний клуб уп'ятнадцяте став чемпіоном України

Сокіл став чемпіоном України з хокею серед чоловіків

Киянський клуб "Сокіл" здобув свій 15-й титул чемпіона України з хокею серед чоловіків у фінальній серії проти команди "Кременчук". У четвертому матчі "Сокіл" переміг з рахунком 3:2.

"Сокіл" та "Кременчук" були двома найсильнішими командами регулярного чемпіонату, здобувши 23 і 20 перемог відповідно. "Сокіл" переміг "Кепіталз" у дербі з рахунком 4:1, а "Кременчук" зайняв сім матчів, щоб перемогти "Дніпро" з рахунком 4:3.

Перший матч серії відбувся в Києві, де "Сокіл" здобув перемогу з рахунком 3:0. Кияни забили по одній шайбі в кожному з трьох періодів.

Другий матч, який також відбувся у Києві, був найрезультативнішим в серії, з двома командами, які забили 11 голів. "Кременчук" тричі зрівняв рахунок, але втратив з рахунком 5:6.

У матчі на домашньому льоду "Кременчук" першим відкрив рахунок, але "Сокіл" відповів трьома голами в заключному періоді і забезпечив собі перемогу 3:2.

Натомість "Кременчук" вшосте став срібним призером чемпіонату України. В історії клубу - один чемпіонський титул сезону 2019/20.

Четвертий матч, який відбувся у Кременчуці, так і не завершився 28 березня через повітряну тривогу в Україні. Гра була перенесена на наступний день і відновилася з результатом 3:2 на користь "Сокола".

"Сокіл" здобув рекордний 15-й титул в історії клубу, що робить його найтитулованішою командою України. "Донбас" має 8 чемпіонських трофеїв і є другою найуспішнішою командою.

"Сокіл" втретє поспіль переміг "Кременчук" в фінальній серії чемпіонату, вперше з рахунком 3:2 минулого року.

Три чемпіонства поспіль є другою найдовшою серією в історії чемпіонату України. Рекорд належить "Соколу" (2003-2006) і "Донбасу" (2016-2019), які виграли чотири титули поспіль.