«Їхала, як королева». Відома синоптикиня про поїздку до Деміївської після закриття метро

Синоптичка Наталка Діденко розповіла про свою першу поїздку з Либідської до Деміївської і назад після закриття ділянки «синьої» гілки метро в Києві. Вона поділилася своїм досвідом у соціальній мережі Facebook.

На початку, коли Діденко тільки чула про тому, що станції метро на цій ділянці закриваються, вона вже з моторошністю уявляла ті натовпи людей, які змушені евакуюватися. Але її перший досвід поїздки приємно здивував її. Спершу маршрутки з Теремків просто мчали повні людей, не зупиняючись. Але незабаром з'явився спеціальний автобус, який везе пасажирів до Либідської.

Наступного разу, коли Діденко знову мала їхати додому, вона вже готувалася до пекла, бо це була година пік, а на виході з метро Либідська її очікувала країна людей. Але також вона зустріла інших людей, які вже звикли до цього маршруту і казали, що треба просто трохи зачекати на вільне місце в автобусі. І от незвичайною випадковістю до зупинки приїхав спеціальний автобус №60, який їздить винятково з Либідської до Деміївської. Так Діденко майже персонально проїхала до дому в годину пік. І вона була приємно здивована, що все було організовано так чітко, навіть на час війни.

Синоптичка закликала не панікувати і захоплено коментувала організацію руху автобусів на даній ділянці метро. Вона зазначила, що це диво, що можна успішно організувати перевезення такої великої кількості пасажирів протягом війни. І все працює як годинник.

Зауважимо, що рух поїздів між станціями «Деміївська» та «Теремки» на ділянці «синьої» гілки в Києві тимчасово закрили на ремонт перегінного тунелю. Це обмеження триватиме пів року.

З цієї причини введено зміни в організацію руху на найбільш загружених ділянках доріг.

З 13 грудня у Києві курсує новий автобус №60, який їздить між станціями метро «Либідська» та «Деміївська».