Іпотека на житло у Британії для біженців: українка поділилась досвідом

  • Багато українців, які переїхали до Великої Британії, мають проблему з пошуком житла і розглядають можливість купівлі власної нерухомості.
  • Українські біженці мають можливість отримання іпотеки в Британії, як зауважила блогерка Ольга Резникова у своєму Instagram.

У Великій Британії є багато українців, які обрали цю країну для нового початку. Їм доступна спонсорська програма, дозволяюча отримати безкоштовне житло на необмежений період. Ця програма все ще активна, тому ті, хто бажає переїхати до Британії, мають можливість знайти собі спонсора.

Але не всі мешканці вирішують залишитися у Британії та прагнуть придбати власне житло. Здобути іпотеку в іншій країні цілком реально. Наприклад, за допомогою спонсорської візи українці можуть отримати кредит на придбання нерухомості у Великій Британії. Деякі українці вже встигли пройти цей шлях та стали власниками житла в Британії, отримавши спонсорську візу на 3 роки.

  • Однак є кілька умов, які потрібно виконати для отримання іпотеки під спонсорську візу. Два британські банки, HSBC та Barclays, надають кредит під цю візу. Важливо мати достатні кошти на перший внесок, зазвичай 25% від вартості нерухомості. Однак, цей внесок може бути меншим у залежності від доходу і кредитного рейтингу.
  • Термін кредиту може становити 10-20 років, і це залежить від доходу кожної людини. Вагомим фактором є наявність легальних коштів з документальними підтвердженнями або їх тривале збереження на британському рахунку протягом принаймні 6 місяців. Однак найважливіше - це знайти досвідченого юриста або нотаріуса, який допоможе з оформленням документів і забезпечить успішну угоду.