Іран не хоче визнати свою відповідальість за збиття літака МАУ

Іран продовжує ігнорувати претензії та визнавати свою провину у збитті літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України над Тегераном у січні 2020 року.

Сім'ї жертв рейсу PS752 заслуговують на прозорість, справедливість і відповідальність за трагічну втрату своїх близьких і за страждання, які вони продовжують терпіти, заявила міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752. Заява оприлюднена українським Міністерством закордонних справ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Координаційна група, до якої входять Канада, Швеція, Україна та Велика Британія, продовжуватиме вживати заходів для врегулювання цього спору відповідно до норм міжнародного права, включно в рамках провадження у Міжнародному Суді ООН.

"Координаційна група висловлює жаль з приводу того, що Іран досі не бажає підтримувати нашу позицію по суті та продовжує ігнорувати наші претензії. Виходячи з обговорень, які відбулися цього тижня, Група вважає, що наша позиція та позиція Ірану занадто далекі одне від одного, щоб узгодити їх шляхом проведення переговорів", - йдеться у заяві.

8 січня 2020 року український рейс PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" був збитий двома ракетами під час вильоту з Тегерана. Жертвами катастрофи стали 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, зокрема громадяни України.

11 січня офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ збили ракети, а трагедія сталася "через людський чинник".

Суд Ірану виніс вирок 10 військовослужбовцям сил протиповітряної оборони до тюремного ув'язнення. Їх засудили до тюремного терміну від одного до 13 років.