Іспанія перекине до кордону України танки Leopard для стримування РФ

Іспанія відправить своїх військових до Словаччини

Наступного року Іспанія планує вислати групу своїх військових разом з технікою до Словаччини з метою обмеження воєнної загрози з боку Росії. Про це повідомляє видання ABC.

За даними джерела, в 2024 році Збройні сили Іспанії розмістять групу військових у Словаччині.

Головна мета цієї місії - підвищити безпеку кордонів Північноатлантичного альянсу в рамках місії НАТО. Зокрема, Іспанія планує розмістити 600 солдатів.

Звідси видно, що Іспанія також надішле до кордонів України танки "Леопард" та вертольоти.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав країни Європи готуватися до можливості війни з Росією, яка, за його словами, може відбутися протягом наступних 5-8 років. Цей час повинен бути використаний для відновлення збройних сил, військово-промислового комплексу та суспільства загалом. 

НАТО розглядає можливість впровадження "військового Шенгену" у Європі

Також НАТО розглядає ідею спрощення переміщення військових сил у Європі у випадку війни з РФ. Зокрема, начальник логістичного командування НАТО генерал-лейтенант Александр Солфранк зазначив, що можна запровадити "військовий Шенген". Це має стати зоною вільного переміщення військових сил, аналогічно політичній Шенгенській зоні, і дозволить військам вільно пересуватись від однієї країни ЄС до іншої.