ISW: Росіяни не можуть належним чином захиститися від атак українських БпЛА

ISW: Росіяни не можуть належним чином захиститися від атак українських БпЛА

Росіяни готуються протидіяти українським безпілотникам

Російські військові формують мобільні вогневі групи для боротьби з безпілотниками, проте їм може не вистачити необхідної кількості таких груп. Росія не може ефективно захиститися від українських безпілотників через проблеми з розгортанням систем ППО та недостатню кількість мобільних груп. Такі висновки містяться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові утворюють мобільні вогневі групи, які отримують тепловізори, системи РЕБ і кулемети. Однак, на думку аналітиків, такі групи можуть не змогти адекватно захистити територію, що знаходиться під українськими безпілотниками. Російські цілі у Росії та окупованій Україні становлять об'єкти критичної інфраструктури, які підтримують військові зусилля Росії.

Інформація про російські мобільні вогневі групи нагадує тактику українських військових, які використовують подібні групи для захисту від атак безпілотників типу "Шахед". Українські сили вже завдають ударів з безпілотників по російських цілях і російські мобільні групи є відповіддю на це. Проте, згідно з звітом ISW, російські військові мають проблеми з розгортанням систем ППО та не можуть достатньо захистити важливі цілі в Росії.

За даними звіту, Росія планує закупити додаткові системи радіоелектронної боротьби для своїх нафтопереробних заводів, щоб протистояти атакам українських безпілотників.

Читайте також:

  • Як українські дрони знищили нафтову галузь Росії
  • "Не стріляйте по російських НПЗ!" - історія однієї непристойної пропозиції

Читайте також: