Загинув під час вуличних боїв за Маріуполь. Згадаймо Олександра Бельченка

Загинув під час вуличних боїв за Маріуполь. Згадаймо Олександра Бельченка

Щодня о 9 ранку українці пам'ятають всіх, хто помер у російсько-українській війні. Сьогодні згадаємо Олександра Бельченка. 

Солдат Олександр Сергійович Бельченко, відомий як Бєля, загинув 25 березня 2022 року в Маріуполі під час боїв за місто. Під час виконання бойового завдання, воїн опинився під обстрілом з "Граду" і отримав серйозні поранення. Він залишився на вічний спочинок у 25-річному віці.

Олександр народився і виріс у селі Новозлатопіль в Запорізькій області. Після закінчення 11 класів Малинівської загальноосвітньої школи, він вступив на службу в 15-ий бригаду оперативного призначення ім. Героя України лейтенанта Богдана Завади, а потім підписав контракт. В майбутньому він став навідником БТР.

Він захоплювався військовою справою, любив автомобілі і займався нумізматикою у вільний час. Після закінчення контракту він хотів працювати в Державній службі з надзвичайних ситуацій, але ця мрія не здійснилась.

Після розпочаття повномасштабного вторгнення, він знову приєднався до захисту України і воював у Маріуполі, де був навідником.

«Мій брат завжди був наполегливим у навчанні, вимогливим до себе, завжди цікавився суспільно-політичним життям країни і завжди прагнув до більшого. Він був найкращим, найщирішим і дуже добрим. Він мав повагу серед командирів, товаришів і друзів. Він любив життя, свою родину, друзів і свою роботу. Він завжди був поруч, готовий допомогти іншим. Для нас він житиме назавжди... Він завжди майоритарить», - написала Юлія, сестра загиблого.

Олександр загинув 25 березня 2022 року під час боїв у Маріуполі. Виконуючи бойове завдання, він потрапив під обстріл з "Граду" і отримав серйозні поранення.

Поховали воїна в Маріуполі.

За особисту мужність і самовіддану дію, проявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, солдату Олександру Сергійовичу Бельченку було присвоєно посмертно орден "За мужність" II ступеня за указом Президента України.

Орден було отримано сестрою загиблого Юлією. Вручення ордена відбулося начальником Чернівецької обласної військової адміністрації та командиром військової частини Національної гвардії України в Чернівцях.

Олександр залишився мамі, сестрі та братові, який добровільно вступив до Збройних сил України майже одразу після початку вторгнення і вважається безвісти зниклим.

Ми також вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави - всіх військових, цивільних і дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та через атаки ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також: