Напад на військовослужбовця ТЦК у Ворохті: поліція розпочала провадження

Напад на військовослужбовця ТЦК у Ворохті: поліція розпочала провадження

Конфлікт у Ворохті: поліція розпочала кримінальні провадження

У Ворохті, на Івано-Франківщині, виник конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), після якого сталося напад на співробітника військкомату. Тепер поліція розпочала два кримінальні провадження. Цю інформацію повідомили у Поліції Івано-Франківської області.

«За фактом протиправних дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 – 1 (Перешкодження законній діяльності Збройних Сил України) Кримінального кодексу України», – повідомили у правоохоронних органах.

Інцидент стався 4 липня в селищі Ворохта. За словами поліції, група осіб порушувала громадський порядок, конфліктувала із військовослужбовцями ТЦК і СП, які на той момент були на службі.

У результаті нападу, 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень, а також пошкодили його автомобіль.

Поліцейські, які прибули на місце події, затримали конфліктуючих і провели роз'яснювальну роботу з місцевими мешканцями, що допомогло оперативно припинити ситуацію.

Після цього було проведено розслідування, опитання потерпілих та свідків, вилучено відеоматеріали з камер спостереження та пошкоджене авто. Потерпілого співробітника ТЦК доставили до лікарні.

Блокпост у Ворохті демонтовано, проте перевірки документів працівниками ТЦК будуть продовжуватися.

Також згадують про напад на працівника ТЦК у місті Яворів, Львівської області, який також потрапив до лікарні з черепно-мозковою травмою.

Читайте також: