Сирський, Буданов, Жадан. Про кого найчастіше читають у Вікіпедії (графіка)

Сирський, Буданов, Жадан. Про кого найчастіше читають у Вікіпедії (графіка)

Статті про Валерія Залужного та Олександра Сирського стали найпопулярнішими статтями української Вікіпедії на військову тематику за перше півріччя 2024 року. Найбільше переглядів зафіксовано у статті про Олександра Сирського - 927 236.

Спільно зі статтями про "Головнокомандувача Збройних Сил України" та "Відзнаки Головнокомандувача Збройних Сил України" та біографією Валерія Залужного, тема головнокомандувача Збройних Сил України є найпопулярнішою в порівнянні з будь-якими іншими позиціями, що стосуються російсько-української війни. Найбільша кількість переглядів спостерігалася у лютому, під час зміни головнокомандувача.

Стаття про "Російське вторгнення в Україну (з 2022 р.)" була найпопулярнішою у 2022 і 2023 роках, проте цьогоріч вона опустилася на декілька позицій і в першому півріччі набрала 256 707 переглядів. Випередив її також артикль про "Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки" з 281 654 переглядами.

Серед найпопулярніших статей української Вікіпедії на військову тематику в першому півріччі 2024 року також є статті про "Третю окрему штурмову бригаду (Україна)" та "Залужного Валерія Федоровича".

За даними Вікіпедії, найпопулярнішим підрозділом ЗСУ є Третя окрема штурмова бригада, а найгарячішим місцем на фронті є Авдіївка. Найпопулярнішою військовою технікою є літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. А серед фільмів про війну найбільшу кількість переглядів набрав фільм "20 днів у Маріуполі".

Також, нагадаємо, що 8 лютого Володимир Зеленський змінив головнокомандувача ЗСУ, відправивши у відставку Валерія Залужного та призначивши Олександра Сирського на цю посаду.

Читайте також: