Із ким Путін провів Різдво: ЗМІ дізналися деталі

Путін провів Різдво разом із сім'ями загиблих російських військових

Володимир Путін святкував Різдво у своїй резиденції у Ново-Огарьово разом із сім'ями загиблих російських військових. До цієї зустрічі були запрошені учасники, яких ретельно обирали. Зокрема, серед них були дві провладні громадські діячки і родина загиблого настоятеля храму, який закликав росіянок народжувати більше синів.

Деякі діти, які були на святкуванні Різдва, раніше вже з'являлися в роликах Путіна. Про це повідомило російське видання "Агентство. Новости".

Зустріч з родичами загиблих військових

Згідно з інформацією з сайту Кремля, спочатку Путін провів розмову з родичами загиблих окупантів, а потім разом із ними відвідав храм, розташований на території Ново-Огарьова.

Серед учасників зустрічі була родина настоятеля храму Михайла Васильєва, який загинув у листопаді 2022 року. Він став відомий під прізвиськом "десантний батюшка" через свою участь в військових конфліктах. Також була присутня вдова майора Леоніда Махоніна, якого нагородили орденом Мужності. Інші учасники зустрічі були родичами загиблих військових з різних областей Росії.

Попередні зустрічі Путіна з родичами військових

Це вже не перша зустріч Путіна з родичами військових. У листопаді 2022 року він розмовляв з матерями військових, щоб "оцінити" ситуацію на фронті. Тоді зустріч відбулася з працівницями бюджетних установ і активістками, які підтримують владні ініціативи.

Реакція України на наказ Путіна

Міністерство закордонних справ України засудило наказ Путіна про надання громадянства Росії українським дітям. Вони вважають, що це порушує законодавство та права дітей. Заяви на отримання громадянства можуть подавати керівники російських організацій, в яких перебувають українські діти.