Із Сектору Гази евакуйовано чергову групу українців

Сьогодні, 24 листопада, вісім громадян України покинули Сектор Гази і вирушили до Єгипту. Загалом більше 200 українців вже евакуювали з даного палестинського анклаву. Цю інформацію надав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

  • Протягом останніх 24 годин виведено восьми громадян України з Гази до Єгипту.
  • Додатково, 26 громадян українського походження сьогодні привезли чартерним рейсом з Єгипту до Молдови, де їх зустріли представники нашого дипломатичного корпусу та надали допомогу з переїзду до України.

Ніколенко також зазначив, що загалом за перший етап евакуації Україні вдалося вивести з Сектору Газа 259 осіб.

Він підкреслив, що Україна щиро вдячна Єгипту, Ізраїлю, Катару та іншим нашим партнерам за їхню підтримку у процесі евакуації.

Ніколенко також зазначив, що МЗС України продовжує активно допомагати українцям, які перебувають у Секторі Газа. Всі ці зусилля знаходяться під особистим контролем міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Раніше повідомлялося, що евакуйовані з Сектору Гази громадяни вже повертаються до України. Наприклад, 155 осіб прилетіли до аеропорту Кишинева з Єгипту.

За попередніми даними, в результаті евакуації врятовано 145 громадян України, 9 громадян Молдови та 1 палестинця. Тепер українцям належить пройти останній етап дороги додому, повертаючись до своїх рідних країв.