Зеленський звернувся до партнерів через системи ППО для України після чергової атаки Росії

Зеленський реагує на масований ракетний удар

Президент України Володимир Зеленський відреагував на черговий масований ракетний удар, який включав 34 російські ракети різних типів. Основна мета - це енергетика, різні об'єкти галузі: і електроенергетика, і об'єкти для транзиту газу. Саме ті газові об'єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання до Євросоюзу.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні, пише "Хвиля".

Зазначається, що частину ракет сьогодні вдалося збити. Траєкторії ракет і характер удару були прораховані російськими терористами те щоб більше ускладнити роботу нашої ППО. Кожна збита сьогодні ракета – це вагомий результат.

"Звичайно, я дякую всім партнерам, які вже допомогли нам з ППО: зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб все нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком та постачанням "петріотів", – щоб усе це спрацювало якнайшвидше", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що Україні потрібно щонайменше сім систем Patriot, які є у країн-партнерів.

"Російські терористи бачать, що у партнерів, на жаль, зараз немає для Європи такої ж рішучості у захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж таки є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не прогаяти час – потрібно дати необхідний сигнал рішучості", – уточнив президент.

Глава держави подякував усім країнам і лідерам, які реально працюють над тим, щоб обмежити російські схеми обходу санкцій.

"Дякую всім політикам та громадським діячам, журналістам, які інформують про те, як Росія завозить комплектуючі для ракет та іншої зброї – порушуючи санкції світу. Кожен матеріал у засобах масової інформації про схеми обходу санкцій, кожен публічний заклик до посилення санкцій, вся політична робота задля цього, яка призводить до результатів, обмежує не лише путінський терор, а й терор загалом.

Участь Олександра Сирського у засіданні Контактної групи з обороноздатності

Нагадуємо, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський взяв участь у 21 засіданні Контактної групи з обороноздатності України, розпочатому два роки тому на авіабазі Рамштайн, на якому розповів про ситуацію на фронті, обстріл України та потреби у озброєнні та боєприпасах.