Ізраїльська армія виявила найбільший за всю історію тунель ХАМАСу

У неділю, 17 грудня, Армія оборони Ізраїлю виявила найбільший за всю історію тунель ХАМАСу на півночі Сектору Гази. За повідомленнями The Times of Israel, цей тунель має довжину приблизно чотири кілометри і в деяких місцях опускається на 50 метрів під землю.

Тунель розташований всього за кілька сотень метрів від території Ізраїлю і збудований із залізобетону. Він достатньо широкий, щоб пропустити навіть транспортні засоби. Крім того, у тунелі є водопровідні, електричні та комунікаційні лінії, а також противибухові двері, які мали запобігти проникненню ізраїльських військ.

Шахту цього тунелю виявили за 400 метрів від перехідного пункту Ерез між Сектором Гази й Ізраїлем, який служив для пересування палестинського населення для роботи і отримання медичної допомоги.

Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив: "Це найбільший тунель, який ми знайшли в Газі. На його будівництво пішли мільйони доларів і роки роботи".

Нещодавно, ЦАХАЛ також виявила тунель ХАМАСу у школі та під лікарнею Гази. Ці відкриття свідчать про постійні зусилля ХАМАСу для створення та розширення тунельної мережі.