Ймовірний новий голова комітету зі свободи слова розповів, як буде розбирати завали після Шуфрича

Ярослав Юрчишин, народний депутат від "Голосу" та новозбираний голова комітету з питань свободи слова, планує зустрітися з журналістськими об'єднаннями і перезапустити Експертну раду, а також спільно з журналістськими середовищами виробити кроки на різних напрямках. Він розповів про це у своєму інтерв'ю "Главкому".

Він підкреслив, що найбільшою проблемою у сфері свободи слова є відсутність уваги до проблем журналістів та журналістики. Крім того, Юрчишин зазначив, що комітет з питань свободи слова був обмежений у повноваженнях та більшість регулювання медіасфери передано комітету з питань гуманітарної політики.

Він планує сприяти збалансованому інформуванню, не втручаючись у редакційну політику ЗМІ, але одночасно забезпечувати комунікацію та роз'яснення. Юрчишин також вважає, що потрібен парламентський контроль над органами влади, які не надають необхідну інформацію.

Наразі Юрчишин співпрацює з комітетом з питань гуманітарної політики, але можливо у майбутньому буде ставити питання про повернення повноважень комітету з питань свободи слова.

Він також наголосив на важливості боротьби з поширенням недостовірної інформації через Telegram-канали та необхідності розробки механізмів верифікації джерел інформації.

Наразі Регламентний комітет проголосував за обрання Ярослава Юрчишина на посаду голови комітету з питань свободи слова.