Кім Чен Ин заплакав під час виступу (відео)

Лідер Північної Кореї провів конференцію, де говорив про обов'язки жінок працювати на користь комуністичного режиму. Він також подякував тим, хто терпить труднощі та страждання. Цю заяву опублікувала державна інформагенція Pівнічної Кореї KCNA.

Лідер КНДР виступав перед жіночою аудиторією, яка була вдягнена в традиційний корейський одяг. Протягом всього виступу, слухачки плакали і влаштовували лідеру кілька 5-хвилинних овацій.

У своїй заяві КНДР, Кім Чен Ин зазначив, що всі матері повинні розуміти свою відповідальність перед суспільством і сім'ями. Він закликав їх підтримувати впевненість і оптимізм щодо соціалістичного будівництва та зміненого ідеального суспільства. Він також повідомив, що коли всі матері зрозуміють, що народжувати багато дітей є патріотичним, то побудова соціалістичної країни може прискоритися.

На конференції виступали і інші чиновники. Під час одного з виступів, Ким Чен Ин навіть почав плакати.

За оцінками Фонду ООН у галузі народонаселення, у 2023 році коефіцієнт народжуваності в Північній Кореї складав 1,8. Цей показник знижується протягом останніх десятиліть. Враховуючи, що рівень народжуваності в КНДР вищий, ніж в деяких сусідніх країнах. Проте, минулого року в Південній Кореї цей показник впав до рекордно низького рівня 0,78, а в Японії - 1,26.

Причинами стрімкого зниження народжуваності є декілька факторів, включаючи занепад ринку праці, жорстку конкуренцію в школах, а також слабку державну підтримку в догляді за дітьми і корпоративну культуру, що сповільнює поєднання роботи та сім'ї для жінок.