Кислиця назвав представника Росії в ООН людиною з ампутованою совістю

Росія здійснила масовану атаку на Україну

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів про наслідки масованої атаки Росії на Україну. Під час термінового засідання Ради безпеки ООН він охарактеризував російського представника Василя Небензю як особу "з ампутованою совістю і відрізаною гідністю".

За словами Кислиці, минулої ночі Російська Федерація здійснила одну з найбільш інтенсивних та масованих атак з використанням ракет і безпілотників по всій території України. Росія націлила свої удари на житлові райони, об'єкти інфраструктури, промислові та військові об'єкти.

Представник України навів приклади знищених об'єктів, серед яких були пологове відділення, освітні заклади, торговий центр, житлові будинки, церкви, торговельні та сховища. Зазначено, що атаки Росії утримують загрозу не лише для України, а й для сусідніх країн.

Кислиця також висловив свою незадоволеність російським представником Василем Небензею. За його словами, Небензя є людиною "з ампутованою совістю і відрізаною гідністю".

Запит на екстрене засідання Ради Безпеки ООН

Україна та ще 30 держав подали запит на проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН. Темою засідання стали масовані удари Росії проти України. Сполучені Штати звинуватили Росію у відволіканні Ради Безпеки ООН темами про Революцію Гідності в Україні, поки готувалися атаки по українських містах.

Нагадаємо, що 29 грудня було зареєстровано наймасованішу атаку російської сторони проти України. Загалом було застосовано 158 засобів повітряного нападу, з яких 114 були знищені протиповітряною обороною.