Китай створює атомний підводний човен за технологіями РФ - ЗМІ

У Китаї розпочали виробництво нового покоління підводних човнів з ядерним озброєнням, які відрізняються низьким рівнем шуму та помітності. За даними аналітиків та аташе з регіональної оборони, Китай збирається ввести в експлуатацію свій підводний човен з балістичними ракетами нового покоління до кінця десятиліття. Китайські інженери досягли низького рівня шуму човна завдяки російським технологіям.

Обговорюючи цю новину, слід відзначити, що приховані зусилля щодо відстеження китайських підводних човнів з балістичними ракетами є одним із основних завдань ВМС США та збройних сил союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні. Аналітики прогнозують, що новий китайський підводний човен буде конкурувати із сучасними російськими кораблями та матиме глибокі наслідки для США та їхніх союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Під час святкового прийняття в Пекіні з нагоди 74-ї річниці утворення Китайської Народної Республіки, лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що ніяка сила не зможе перешкодити возз'єднанню Китаю та поверненню Тайваню під контроль Пекіна. Він також пообіцяв підтримку "патріотам", які керують Гонконгом і Макао, та запевнив, що Пекін буде допомагати цим двом автономним районам розвивати економіку та зберігати стабільність.