Китайця стратять після того, як він отруїв чаєм продюсера Netflix

Китайського юриста засудили до страти за вбивство продюсера серіалу Netflix

Китайського юриста на ім'я Сюй Яо засудили до смертної кари в Китаї за вбивство свого начальника, який був продюсером серіалу Netflix. Про це повідомляє The Wrap.

"Лінь Ці найняв Сюй Яо директором компанії Three Bodies Cultural Development, яка мала зайнятися зйомками, у 2017 році. У 2020 році нарешті було оформлено домовленість з Netflix, проте між Лінь Ці та Сюй Яо стався конфлікт, після якого юристу обрізали зарплату."

Чоловік підлив отруту риби фугу та ртуть у чай начальника. Його керівник Лінь Ці скоротив зарплату юристу після конфлікту. Також засуджений робив замах ще на життя чотирьох осіб: він обладнав цілу лабораторію, щоб тестувати отрути.

Після цього Сюй Яо організував у Шанхаї власну лабораторію з виробництва отрут, закупивши зразки на чорному ринку. Випробування проводив на свійських тваринах. Він спробував отруїти чотирьох осіб з керівництва компанії, а потім передав начальнику отруєний чай. За 10 днів після вбивства Сюй Яо заарештували. Слідство тривало кілька років.

Австралійського письменника засуджено до смертної кари з відтермінуванням за шпигунство

Китайський суд засудив австралійського письменника Яна Хенцзюня до страти з відтермінуванням за шпигунство. Проте МЗС Австралії повідомила, що найвища міра покарання буде замінена на довічне ув'язнення, якщо Хенцзюнь не вчинить серйозних злочинів у майбутньому.

"Ян був затриманий співробітниками правоохоронних органів КНР у 2019 році за підозрою у загрозі національній безпеці. Пізніше йому було пред'явлено офіційні звинувачення у шпигунстві."

Хенцзюнь заперечував звинувачення і висловлювався про політику Китаю та закликав до демократичних реформ у країні. В Австралії також вважали, що звинувачення безпідставні.