Коли у суспільстві розкол – ворог обов'язково цим скористається

1. Можливість російської агресії проти України у 2014 році була наявна через дії тогочасної правлячої кліки, яка мала зв'язки з Росією. Вони спричинили розкол українського суспільства, намагаючись накласти свою волю на нашу країну.

2. Можливість подій 24 лютого 2022 року була через внутрішні конфлікти в Україні, які виникли після президентських виборів 2019 року. Це створило розкол у суспільстві. Якби не пандемія Ковіду-2019, ці події могли би статися значно раніше.

3. Атака ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року не сталася через відзначення 50-річчя війни Судного дня. Вона сталася через розкол у ізраїльському суспільстві, який був спричинений антикорупційною реформою, яка викликала протести і конфлікти. Це створило унікальну нагоду для арабських і іранських сил завдати удару по Ізраїлю.

4. Хаотична втеча США з Афганістану 15 серпня 2021 року сталася через глибокий розкол в американському політикумі та суспільстві, який проявився в кількох подіях: вбивство поліцейським темношкірого рецидивіста в 2020 році, резонансні президентські вибори того ж року і штурм Капітолію трампістами в 2021 році. Це послабило позицію США та стимулювало їх ворогів до дій.

Розкол у суспільстві завжди сприяє ворогові. Особливо, коли цей ворог вже працював на розкол України, як Росія. Але з початку російської агресії у 2022 році, Збройні Сили України здатні відбити ворога. Тому Росія знову активізувала свою агентуру на території України, намагаючись ще більше розшатати нашу єдність і солідарність.

Влада повинна брати до уваги свої помилки та чужі приклади. Не потрібно вчувати в себе роль стратегів-полководців. Не потрібно прискорювати розкол у суспільстві. Військові знають, що робити, тому що вони генерали. Необхідно зберегти єдність фронту і тилу, від чого залежить майбутнє нашої держави.

Мирні переговори з ворогом та гарантії з боку інших країн не можуть забезпечити існування України. Тільки Збройні Сили України можуть бути таким забезпеченням.

Нам потрібно зберігати єдність та трансформувати нашу країну в потужну мілітарну силу, яка зможе відбити ворога або зупинити його бажання воювати проти нас. Як сказав митрополит Андрій Шептицький: "Ключ до перетворення України знаходиться у нас самих. Ми можемо змінити себе, хоча зовнішні обставини важко змінити".