Колишній ставленик Трампа став лобістом на користь України

Гордон Сондленд зареєструвався як лобіст України та ЄС

Колишній посол США при Євросоюзі, Гордон Сондленд, який брав участь в процесі імпічменту проти експрезидента Дональда Трампа, оголосив, що зареєструвався як лобіст України та ЄС. Він підтвердив, що допомагає Україні відстоювати її інтереси у Конгресі. Також він працює з ЄС та європейським центральним банком над отриманням допомоги для України.

"Мене Україна не наймала. Україна мені не платить. Жодних виплат. Я просто допомагаю Україні відстоювати її інтереси разом з людьми, яких я знаю, в Конгресі та інших місцях", - зазначив Сондленд.

За словами Сондленда, він зареєструвався відповідно до Закону про реєстрацію іноземних агентів, щоб уникнути проблем у майбутньому. Він хоче мати можливість стверджувати, що потрібно підтримувати Україну, а також уникнути порушення закону.

Роль Сондленда в процесі імпічменту Трампа

У 2019 році Гордон Сондленд був посолом США при ЄС і брав участь у координації надання допомоги Україні з боку кабінету Трампа. Під час процесу імпічменту в Палаті представників, Сондленд надав ключові свідчення, підтверджуючи тиск на українських лідерів з боку Трампа щодо розслідування корупції та отримання компромату на Джо Байдена.

Свідчення Сондленда стали основою для розслідування Палати представників та імпічменту Дональда Трампа.

Джерело: Укрінформ