Коломойського внесли у російський "реєстр" терористів і екстремістів

Росія внесла українського бізнесмена Ігоря Коломойського у реєстр "терористів та екстремістів".

До цього ж списку РФ внесла й колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, повідомляє пропагандистське російське агентство "Інтерфакс" із посиланням на дані Росфінмоніторингу.

"Щодо Коломойського й Авакова є відомості про причетність до екстремістської діяльності або терору. Окрім цього до реєстру потрапив екснародний депутат України Олег Ляшко, колишній командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук і засновник полку "Азов" Андрій Білецький", - сказано в повідомленні розЗМІ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Київський апеляційний суд відхилив скаргу на обрання олігарху Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі майже 510 млн грн.

7 вересня Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою застави.