Конгрес США буде голосувати за виділення додаткової допомоги Україні на $300 млн

Палата представників буде голосувати за надання $300 млн додаткової військової допомоги Україні. Раніше ця стаття витрат входила до законопроєкту про асигнування для Пентагону.

На цей крок республіканці пішли, щоб прийняти законопроект про оборонні витрати, оскільки низка законодавців не підтримує допомогу Україні, пише видання The Hill.

"Є люди, які не можуть проголосувати за законопроєкт про схвалення, якщо він включає гроші на війну, проти якої вони морально виступають. Вони хочуть мати можливість фінансувати наших солдат, не надсилаючи гроші в Україну", прокоментував республіканець Томас Массі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Демократ Джим Макговерн зазначив, що "ці гроші не якась подачка".

"Якщо Україна програє, то засади свободи програють. Якщо Україна програє, то наша власна національна безпека опиниться під загрозою", - сказав він.

Ці кошти для України окремі від додаткового фінансування у $24 млрд, яке Білий дім запросив для підтримки Києва, зазначає видання.

Із розгортанням у Сполучених Штатах Америки виборчої кампанії слід очікувати більше дратівливих заяв щодо України.

Противники підтримки нашої держави є як у Республіканській, так і в Демократичній партіях. Однак, такі люди перебувають в меншості, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.