Корея може зняти заборону на постачання зброї Україні під час зближення РФ та КНДР

Корея може зняти заборону на постачання зброї Україні під час зближення РФ та КНДР

Південна Корея може змінити свою позицію стосовно постачання летального озброєння Україні у разі передачі Росією високоточної зброї Північній Кореї, повідомив радник з питань національної безпеки офісу президента Південної Кореї Чан Хо Чжин.

Він зазначив, що все залежить від того, як поступить Росія і чи буде "червона лінія" збережена, якщо Росія передаст високоточну зброю Північній Кореї.

"Я хотів би наголосити, що все залежить від того, що робитиме Росія. Чи залишиться для нас "червона лінія", якщо Росія передасть високоточну зброю Північній Кореї?", - сказав він.

Радник також зазначив, що Південна Корея уважно стежить за розвитком військової співпраці між Росією та Пхеньяном і закликав Росію зробити кроки для поліпшення відносин з Південною Кореєю.

"Якщо вони хочуть відновити та продовжувати кількісну та якісну сторону російсько-корейських відносин, я ще раз наголошую, що російська сторона повинна ретельно подумати (про наслідки співпраці з КНДР, - ред.)", - сказав Чан Хо Чжин.

Нагадаємо, що після зустрічі Путіна з Кім Чен Ыном та підписання договору про військову допомогу між Росією та КНДР Південна Корея заявила, що перегляне свою політику постачання військової допомоги Україні.

Читайте також: