Країни Балтії та Скандинавії обговорили можливість бойкоту Олімпіади через РФ

Олімпійські комітети Балтії та Скандинавії провели нараду, на якій обговорювалося питання можливого бойкоту Олімпійських ігор у Парижі наступного року. Про це повідомив генеральний секретар Естонського олімпійського комітету Сійм Суклес.

За словами Суклеса, поки немає жодних ухвалених рішень щодо бойкоту, а все залежить від позиції України. Із Києва висловлюють думку, що Міжнародний олімпійський комітет прийняв неправильне рішення, дозволяючи обмежену участь російських спортсменів. Однак, Україна наразі не ухвалила рішення про бойкот.

Естонія розглядає можливість бойкоту, якщо буде видно, що це буде мати значний вплив. Рішення декількох невеликих країн не відправляти своїх спортсменів на Ігри не вплине на проведення Олімпіади.

Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських атлетів до Ігор 2024 року у Парижі в нейтральному статусі. Вони зможуть виступати тільки в особистих змаганнях, а не в командних змаганнях.

Раніше олімпійські комітети РФ та Білорусі не отримали запрошення від Міжнародного олімпійського комітету на участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі.