Кремль в істериці: Європа хоче обмежити пересування російських дипломатів

Російський Кремль негативно відреагував на обговорення можливості обмеження пересування дипломатів з країни-агресора територією Європи. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає таку ініціативу "дурістю" і заявив про те під час інтерв'ю пропагандистському журналісту Івану Зарубіну.

Він висловив своє обурення тим, що Євросоюз відмовляється спілкуватися з російськими дипломатами, що має велике значення для отримання свіжої інформації. Пєсков наголосив, що ця ініціатива шкодить розумній політиці, оскільки обмежує можливість отримання даних з двох сторін.

Причиною обурення Пєскова є те, що в Європейському Союзі є багато людей, які користуються консульськими послугами по спілкуванню з Росією. Він стверджує, що у разі введення обмежень вони втратять свої права.

Одним із пропонованих обмежень є можливість вимагати візи та посвідки на проживання для російських дипломатів, що дозволяють їм пересуватися тільки на території країни, де вони перебувають, а не по всій Шенгенській зоні. Таку пропозицію висунула Чехія, яка також пропонує приймати лише біометричні паспорти.

Велика турбота Праги стосується російських чиновників, які отримали візи Австрії для роботи в установах ООН у Відні. Завдяки цим візам вони можуть перетнути кордон і приїхати до Чехії або інших країн.

Варто зазначити, що Європейський Союз готує нові санкції проти РФ, які ввійдуть в 12-й пакет санкцій. Серед запропонованих обмежень є заборона на продаж танкерів, що були у використанні, з метою унеможливити Росії обминацію санкцій, що стосуються експорту нафти.