Російські війська помітно збільшили темпи атак на фронті – ISW

Упродовж останнього місяця російські війська значно збільшили кількість атак на сході України. Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Збільшення атак свідчить про намір російського військового командування закріпити успіх до прибуття західної військової допомоги в Україну.

Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин 9 травня заявив, що кількість бойових дій суттєво зросла з 84 8 травня до 146 9 травня. Більшість бойових дій відбуваються в районі відповідальності Хортицького угруповання (територія від Харківської області до прикордонної зони Донецької і Запорізької областей).

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що кількість російських атак зросла на 17% з березня по квітень 2024 року, і що понад 75% зареєстрованих наземних атак відбулися на напрямках Часового Яру, Авдіївки та Мар'їнки. Кількість російських атак поблизу Часового Яру зросла навіть на 200% з березня по квітень.

Волошин припустив, що нинішня інтенсифікація російських атак є результатом того, що після весняного сезону висох ґрунт і це сприяє більш швидкому механізованому маневру. Також причиною є те, що російські сили намагаються скористатися відносною слабкістю Сил оборони, доки вони чекають на прибуття західної допомоги.

За думкою аналітиків ISW, російські війська продовжуватимуть атаки по всій східній Україні, щоб отримати переваги до прибуття західної допомоги.

Раніше про це згадувалося в матеріалі CNN. Було зазначено, що Росія збирається посилити повітряні і наземні атаки на Україну, щоб скористатися часом, який знадобиться Києву для отримання достатньої кількості зброї та боєприпасів з нового пакета військової допомоги США.

Допомоги від США вистачить лише для стабілізації ситуації на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ розкрилися на повний потенціал.

Читайте також:

  • Ворог готується до нових спроб прориву Часового Яру: аналіз ISW
  • Американська допомога все не виправить. Світова преса про ситуацію в Україні
  • Чи вплине допомога США на хід війни?