Кучма пояснив, чим обернеться для США відмова від підтримки України

Екс-президент України Леонід Кучма висловив глибоку забуреність через рішення республіканців в Сенаті США проголосувати проти пакета допомоги Україні у боротьбі з російською агресією. Відмова американської влади у допомозі може призвести до втрати обличчя для Сполучених Штатів перед усім світом.

За словами Кучми, він своїми очима бачив, як голосували сенатори проти фінансування в України. Загальна сума, яка була запропонована на допомогу, склала $61 млрд. Леонід Кучма вважає, що без необхідного військового сприяння від США, Україна стане жертвою російського нападу і її війська не зможуть протистояти ворогу.

Кучма вірить у перемогу України, незважаючи на те, що міжнародна солідарність слабшає. Він категорично відкидає можливість мирних переговорів зі стороною Росії, оскільки Володимир Путін вже визнав "свою" територію на Донбасі. Кучма переконаний, що Путін не здатний підписати документ, який не задовольнить його власні амбіції та національне почуття.

Відхід США від допомоги Україні - серйозна загроза для безпеки країни. Зараз фінансування в обсязі $61 млрд було заблоковано. Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням затвердити цю суму, щоб Україна мала достатні ресурси для захисту своїх кордонів та населення.

Нещодавно саме Джо Байден прокоментував відмову Сенату виділити додаткові кошти на допомогу Україні. Він наголосив, що це рішення несправедливе і загрожує безпеці не тільки України, а й усьому світу. Відмова у допомозі може призвести до відчутного впливу на репутацію Сполучених Штатів перед міжнародним співтовариством.