Кулеба розповів, чи має Україна «план Б» у разі припинення допомоги Заходу

Україна вірить у "план А" щодо військової підтримки від західних країн

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має повну віру у "план А" щодо військової підтримки від західних країн і не має жодної альтернативи ("плану Б") у випадку його припинення. Про це Кулеба заявив в інтерв’ю кореспондентці CNN Кріштін Аманпур.

Кулеба підкреслив, що Україна завжди буде боротися з наявними у неї ресурсами. Він також нагадав, що те, що надається Україні, є інвестицією в захист НАТО та процвітання американського народу.

Головний дипломат пояснив, що перемога РФ в Україні може послужити прецедентом для інших країн, що будуть слідувати Росії, і це вимагатиме від Сполучених Штатів високої ціни.

Кулеба закликав тих, хто вважає, що Путін не наважиться напасти на країну НАТО, робити зміни у своїх розрахунках. Він підкреслив, що ціна в разі непоможення Україні буде набагато вищою, і саме тому Україна вірить у "план А" і буде його втілювати.

Нестача коштів на заміну зброї в Україні

Нагадаємо, 30 грудня у міністерстві оборони США мали закінчитися кошти на заміну зброї, відправленої в Україну.

У Верхній палаті Сенату США заявили, що переговори щодо фінансування для України прогресують, проте голосування за законопроект відбудеться вже наступного року.

Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію продовжити роботу обидвох палат Конгресу США для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом. Однак, в Білому домі вважають, що республіканці не повинні повертатися додому на свята, коли є важлива робота.