Литовський виробник крабових паличок став міжнародним спонсором війни

Глобальний виробник харчових продуктів з Литви внесений до переліку Міжнародних спонсорів війни

Литовська компанія Viciunai Group, яка є виробником і постачальником харчових продуктів, внесена до переліку Міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Після початку вторгнення Росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли покинути російський ринок, але Vici продовжує працювати в РФ і сплачує податки до бюджету агресора", - пояснили в НАЗК.

"Допоки такі відомі бренди як Vici продовжують перебувати на ринку Росії, світ отримує неправильний сигнал, що РФ залишається частиною міжнародних економічних процесів." - заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Viciunai продовжує розвивати бізнес у Росії

Незважаючи на обіцянку покинути російський ринок, компанія Viciunai продовжує свою діяльність у РФ. Вона успішно захищає свою торгову марку в суді, набирає нових співробітників і підтримує ринок праці у Росії.

Наприклад, підприємство Viciunai Group у Калінінградській області є найбільшим у складі компанії і забезпечує роботою 1500 працівників. Також дочірня компанія Viciunai ТОВ "БалтКо" займається перевезенням рибної кулінарії та інших морепродуктів, її чистий прибуток за 2022 рік становив $2,5 млн.

Зазначимо, що Viciunai Group є найбільшим виробником сурімі в світі і одним з головних виробників морепродуктів у Європі. Головний офіс компанії знаходиться в Литві, а виробництво відбувається також в Іспанії, Естонії та РФ.

Зазначимо, що НАЗК внесло ще одну китайську компанію Shandong Odes до переліку міжнародних спонсорів війни.

Крім того, НАЗК включило китайську компанію China Railway Construction Corporation (CRCC) до переліку міжнародних спонсорів війни через її діяльність в Росії.