Майже 85 тисяч гривень: скільки коштує орендувати житло українцям у Данії

Українці у Данії можуть самостійно орендувати житло

Українські переселенці, які шукають притулок у Данії, мають можливість самостійно знайти та орендувати житло. Проте варто враховувати, що ціни на квартири в Копенгагені високі. Наприклад, однокімнатна квартира на околиці столиці коштуватиме від 9500 крон (53 700 гривень) на місяць, а в центральній частині - близько 15000 крон (84 800 гривень). У містах Ольборзі чи Оденсі можна знайти житло за 7500 крон (42 400 гривень) на місяць.

Окрім цього, при оренді житла в Данії доведеться сплатити депозит, який дорівнює трьом місячним орендним платежам. Також можуть стягуватися додаткові орендні платежі за три місяці наперед. Комунальні послуги, такі як опалення, вода та електроенергія, не включені у вартість оренди. Кошти на їх оплату складатимуть приблизно 1200 крон (6 800 гривень) на місяць, а інтернет - 150 крон (850 гривень) на 30 днів.

Соціальне житло для українських переселенців у Данії

Крім можливості самостійної оренди, українці можуть отримати соціальне житло у комунах. Це може бути місцем у гуртожитку, приватному будинку або окремою квартирою. Для отримання соціального житла потрібно подати заявку на тимчасовий захист і отримати дозвіл на тимчасове проживання.

Зазначається, що після отримання дозволу, українські переселенці будуть направлені у відповідний муніципалітет, який допоможе знайти житло, роботу та надати пільги.