Маріуполь підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців

Маріуполь підписав Меморандум з Норвезькою радою щодо співпраці з біженцями

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підписав Меморандум про співпрацю з Норвезькою радою у справах біженців в Україні (NRC).

Згідно з угодою, Маріуполь і NRC будуть співпрацювати в різних напрямках, зокрема, у підтримці центрів "ЯМаріуполь" та фінансуванні програм зі створення тимчасового соціального житла для місцевих жителів.

"Для нас особливо важлива підтримка донорів та партнерів, які підтримують маріупольців у цей складний час. Норвезька рада у справах біженців систематично надає допомогу через центри "ЯМаріуполь". Допомагає нам в рамках проєкту "ЯМаріуполь.Житло". Спільно працюємо над ремонтом гуртожитків, де родини маріупольців зможуть отримати комфортні соціальні кімнати для проживання. Впевнений, що Меморандум зробить нашу співпрацю ще більш комплексною та вагомою", - зазначив Вадим Бойченко.

Крім того, Норвезька рада буде допомагати Маріуполю у соціальному, медичному та юридичних справах. Організація вже декілька років надає підтримку місцевим жителям.

"Минулого року ми допомогли 6 тисячам маріупольців. Це була одна з наших програм - допомога грошима на різні цілі. Я вражений тими результатами муніципалітету, яких ви досягли за два роки. Враховуючи те, що ви не можете працювати у Маріуполі і змушені залишатися у вигнанні", - заявив директор Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Роберто Віла-Сексто.