Метеорологічні дні-красені - синоптикиня дала прогноз до кінця жовтня

27 жовтня очікується значна кількість опадів. У п'ятницю в Україні буде волога погода, як повідомила синоптикиня Наталка Діденко у своєму Facebook.

Вона зазначила, що зважаючи на осінню пору, можна очікувати дощі або тумани, але хоча б без снігу. Вітер буде дмухати з південного заходу зі швидкістю 5-12 метрів за секунду, а в окремих регіонах на заході, у центрі та на півдні країни будуть штормові пориви вітру до 15-20 метрів за секунду.

Опади пройдуть вночі у півночі, у центрі, на півдні (окрім Одещини) і в Карпатах. Уранці буде дощити у східних областях та більшості західних регіонів. Вдень у п'ятницю переважатимуть дощі лише у західній частині, а ввечері дощ очікується на заході та півночі України.

Температура повітря буде помірно-комфортною і однорідною. Вдень очікується +13...18°C, а в південній частині території становитиме +18...22°C.

У Києві 27 жовтня найближчої ночі пройде дощ, вранці та вдень буде без істотних опадів. Однак, у вечірні години знову піде дощ. В столиці буде тепло, впродовж дня близько +15°C.

За прогнозами, неділя, 29 жовтня, буде сухою і можливо сонячною. Тож краще планувати активності на відкритому повітрі на цей день. У суботу прогнозуються дощі на півночі та заході, але в центральній, східній та південній частинах України буде сухо та тепло. У понеділок також очікується сонячна погода, якщо вдатися від хмар.

30 жовтня прогнозуються температури +17...22°C.

Температура повітря 26 жовтня буде комфортною, +12...17°C. На півдні та південному заході становитиме +17...20°C. У Києві протягом дня буде дощити, але ввечері знову очікується дощ. Максимальна температура повітря становитиме близько +14°C.