Милованов оскандалився постом про військових і «геїв-депутатів»

Жорсткі коментарі військових на заправці

Тимофій Милованов, колишній міністр економіки розвитку і торгівлі та позаштатний радник керівника Офісу президента, розповів про жахливі розмови, які він почув на заправці. Військові, яких він не згадав по імені, загрожували вибити з парламенту «геїв-депутатів».

«Сьогодні на заправці, військовий: «От позасідали ті геї-депутати. Нічого, повернемось, розставимо міномети і виб'ємо їх». Заправились, сіли в два в пікапи і поїхали. Вся заправка мовчала. Виглядало, що людям було страшно. Я теж промовчав, подумав про те, скільки викликів у держави Україна, мовчки сів і поїхав далі працювати», – написав Милованов у Facebook.

Негайно на ці слова відреагував Юрій Бутусов, воєнний репортер та журналіст. Він стверджує, що такі висловлювання дискредитують українських військових. Бутусов закликав Офіс президента звинуваченого Милованова вибачитись за поширення брехні та видалити його пост.

«Пан Милованов... написав, що українські військові лякають своїми розмовами людей на заправці... Милованов намагається дискредитувати у дописі військових, що нібито вони звинувачували геїв. Це очевидна брехня – військові геїв не обговорюють, а ось назвати владу «п...рами», звичайно, могли. Але це не про людей з іншою статевою орієнтацію, а про ставлення до негідників у владі», – обурився Бутусов.

Журналіст також зазначив, що саме Милованов має боятися військових, а не навпаки. Він вважає, що такі коментарі можуть стосуватись не всього суспільства та держави, а лише особистостей, схожих на Милованова.

 

 «Бо ці військові з мінометом на пікапах - такі саме люди, частина суспільства, і своє ставлення до влади вони формують, дивлячись на стан справ у державі та на війні, і кожен з військових воює завдяки потужній підтримці громадянського суспільства», – написав Бутусов.

Трохи раніше Бутусов звинуватив Милованова у хабарі від «Укроборонпрому» та закликав його виправдатись. Відповідь Милованова була викликом на дуель, але в нинішні часи це перетворилось на дебати.