Мінфін повідомив, звідки братиме гроші на ремонт доріг

Усі гроші з дорожнього фонду у 2024 році будуть спрямовані на потреби безпеки й оборони України, проте дорожна галузь продовжить отримувати фінансування з трьох головних джерел.

Міністерство фінансів повідомляє, що всі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) будуть перенаправлені на потреби оборони, що дозволить використати всі можливі внутрішні ресурси на цю справу. Міністр фінансів України Сергій Марченко підкреслює, що це стане можливим завдяки акцизам з автомобілів та палива, а також іншим платежам, які раніше використовувалися для будівництва та ремонту доріг.

Проте, далі зазначається, що дорожна галузь і надалі отримуватиме фінансування з трьох ключових джерел:

  • залишки грошей з дорожнього фонду, які залишилися на 1 січня 2024 року, і не були використані в попередніх бюджетних періодах (2021-2023 роки), будуть спрямовані на утримання доріг протягом зимового сезону;
  • фінансування доріг, які потрібні для військових потреб, здійснюватиметься за рахунок коштів з резервного фонду уряду України;
  • будівництво та ремонт доріг також передбачено в рамках проектів, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Раніше було повідомлено, що уряд виділив 2 млн грн на ремонт доріг під час воєнного конфлікту.