Мінмолодьспорт оновило список ухилянтів: хто туди потрапив

Міністерство спорту України заявило про оновлення списку спортсменів, які не повернулися з-за кордону. У цей список потрапили багато футболістів, включаючи Михайла Мудрика з "Челсі", Артема Довбика та Віктора Циганкова з "Жирони", Анатолія Трубіна з "Бенфіки" та Іллю Забарного з "Борнмута". Цю інформацію розміщено на офіційному сайті Міністерства спорту.

Ці гравці порушили свої зобов'язання щодо повернення до України після спортивного заходу. Вони не дотрималися умов, встановлених Міністерством молоді та спорту України, які були вислані до Держприкордонслужби щодо перетину державного кордону та участі в події.

Варто згадати, що 24 лютого 2022 року в Україні був введений воєнний стан, і військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 років заборонено покидати країну.

Однак, 26 травня 2022 року Кабінет Міністрів дозволив виїзд спортсменів та тренерів за кордон. Вони можуть перебувати за кордоном протягом не більш як 30 днів, але не менше тривалості спортивного заходу. Термін перебування за кордоном може бути продовжений у разі участі спортсменів в інших подіях після закінчення попередньої.

На додаток до цього, важливо зазначити, що Михайло Мудрик підписав контракт з лондонським "Челсі" в січні цього року.

До цього ми повідомляли, що Міністерство молоді та спорту України надіслало гімнастів на фейковий навчально-тренувальний табір в Ірландію.

Також, нам відомо, що Антон Нікулін, який є начальником управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради, може стати новим міністром молоді та спорту України.