Міноборони розробляє пончо, яке сховає українських військових від тепловізорів

Міноборону України розпочало тестування антитепловізійного пончо

Міністерство оборони України розпочало тестування антитепловізійного пончо, яке має приховувати українських військових від ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. Як зазначається на сайті оборонного відомства, для тестування було відібрано п'ять зразків різних тканин. У Міноборони підкреслюють, що матеріали повинні бути гнучкими, стійкими до атмосферних опадів і не вигорати на сонці. Також вони повинні мати маскувальні властивості на місцевості та поглинати інфрачервоне випромінювання.

«Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета – якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога», – пояснив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

У Мінобороні також повідомили, що з початку року було затверджено шість удосконалених зразків одягу для військових. Серед них зимові рукавиці, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки. Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков також заявив, що відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Важливо відзначити, що військовослужбовиці ЗСУ отримали комплекти літніх польових костюмів, які враховують жіночі антропометричні параметри.