Мінстратегпром повідомив, чи готова Україна до виробництва боєприпасів для мільйона дронів

Міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін повідомив, що українські заводи готові виробляти боєприпаси для мільйона дронів. Ця інформація стала відомою після заяви президента Володимира Зеленського про плани щодо виробництва такої кількості дронів у 2024 році. Камишін наголосив, що Україна має спроможності для виробництва боєприпасів для дронів, є понад 50 виробників, як державних, так і приватних, які готові виготовити різні види боєприпасів від 300 г до 10 кг. Команда Міністерства оборони вже тестує нові боєприпаси і швидко впроваджує їх у збройні сили. Зазначено, що боєприпаси для дронів повинні вироблятися на заводах, а не в окопах, і українські заводи готові до такого виробництва.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року Україна виробляє понад 50 тисяч FPV-дронів, а в майбутньому планує виготовлення безпілотників середньої та великої дальності. Також варто зазначити, що українські розробки БПлА є потужнішими за іранські дрони-камікадзе, зокрема, Україна розпочала серійне виробництво аналога безпілотника "Шахед", який має рекорд за дальністю бойового вильоту приблизно 1 тис. км.

Камишін: "Щодо боєприпасів для дронів - спроможності для їх виробництва у нас є. Дерегуляція в цьому сегменті дала розвиток багатьом новим виробникам. Ми зараз маємо понад 50 виробників боєприпасів для дронів, як державних, так і приватних, здатних виробляти боєприпаси вагою від 300 г до 10 кг, різних видів".
Камишін: "Боєприпаси для дронів повинні вироблятися в заводських умовах, а не в окопах. І заводи до цього готові".