Мобілізація по-новому, ЗСУ відкинули окупантів на лівобережжі Дніпра. Головне за 24 листопада

Президент України Володимир Зеленський оголосив про план мобілізації, який буде представлений наступного тижня. Він доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та міністру оборони Рустему Умерову розробити цей новий план з метою забезпечення ефективності мобілізації в Україні. Президент уже вислухав звіти і доповіді про проблеми в цій сфері та можливі шляхи їх вирішення.

Одним із головних новинних подій є вирок Голосіївського райсуду Столичного судового округу у справі про ДТП з участю актора Остапа Ступки. Суд визнав Ступку винним та призначив йому обмеження волі на три роки, а також позбавлення права керування на вісім років за його дії у нетверезому стані. Крім того, актору доведеться сплачувати близько 10 тисяч гривень на покриття експертизного дослідження.

Також, Німеччина продовжила тимчасовий захист для біженців з України до 4 березня 2025 року. Українські біженці, які отримали дозволи на проживання, більше не будуть змушені подавати заяви на продовження статусу проживання і не зустрінуться з імміграційними органами. Це рішення було прийняте після рішення країн ЄС в кінці вересня 2023 року.

Крім того, ЗСУ повідомили про створення плацдарму на лівому березі Херсонської області, де продовжуються бойові дії. Генеральний штаб заявив, що окупанти були відкинуті на відстань від 2 до 8 кілометрів від гирла Дніпра. Російські війська обстрілюють цю територію цілодобово, і ситуація залишається напруженою.

УПЦ МП звернулася до апеляційного суду, вимагаючи стягнути 100 мільйонів гривень з заповідника «Києво-Печерська лавра» за «вигнання монахів» з приміщень. Адвокат УПЦ МП додав, що це формальне звернення до суду стосується фактів, які монахи вважають незаконними.

Читайте також:

  • Чорна п'ятниця-2023: скільки українців вірять у знижки
  • Нардеп від «Слуги народу» зареєстрував у Раді «езотеричний» законопроєкт
  • «Рік Дракона». Нацбанк презентував пам'ятну монету, присвячену ЗСУ
  • Данілов повідомив, що чекає на строковиків після закінчення терміну служби
  • Зеленський вказав на три важливі рішення, які наблизять Україну до перемоги