Мобілізація в Україні: які документи потрібно принести до ТЦК для поновлення даних

Верховна Рада ухвалила новий закон про мобілізацію

Верховна Рада прийняла новий закон про мобілізацію, який передбачає посилення заходів, пов'язаних із призовом до армії в умовах воєнного стану. З моменту набуття чинності цим законом, всі військовозобов'язані особи будуть зобов'язані оновити свої дані в ТЦК та СП протягом 60 днів, починаючи з 18 травня.

За даними "Хвилі", для оновлення даних в ТЦК та СП потрібно мати при собі декілька документів. Серед них - оригінали та копії паспорта громадянина України, ідентифікаційного коду, військово-облікового документа, медичних документів, посвідчення водія (якщо є).

Також варто взяти із собою документи, що підтверджують освіту, склад сім'ї (наявність дітей або догляд за особами з інвалідністю), право на відстрочення (якщо є).

Закон передбачає, що якщо військовозобов'язаний не з'явиться до ТЦК протягом 10 днів, його будуть шукати правоохоронні органи, а потім він відповідатиме перед судом.

Обмеження права на керування транспортним засобом

Міноборони України оголосило про обмеження права на керування транспортними засобами для ухиленців. Цей процес складається з шести кроків. Якщо військовозобов'язаний ігнорує рекомендацію щодо виконання своїх обов'язків, ТЦК звертається до суду. Суд може прийняти рішення про обмеження права на керування автомобілем.

Українці також активно розпродають свої автомобілі через новий закон про мобілізацію.