Московська церква в Україні заявляє, що її батюшок протиправно мобілізують

Московська церква в Україні заявляє, що її батюшок протиправно мобілізують

Заява єпархії УПЦ МП у Хусті

Хустська єпархія Української православної церкви Московського патріархату повідомила, що двох священнослужителів єпархії затримали представники Територіального центру комплектування (ТЦК) Хуста, хоча вони мали законні підстави для звільнення від військової служби. Про це інформує Centr.info.UPC.

За словами священиків, 27 березня працівники військкомату зателефонували скарбника Хустської єпархії протоієрею Іоанну Петечел, повідомивши, що він має бути відправлений на військову службу.

Іоанн Петечел має трьох усиновлених дітей і ще в січні подав документи до військкомату Хуста для оновлення облікових даних.

ТЦК видав заявнику повістку про повторний виклик на 25 березня. Цього дня повістку переоформили на 29 квітня. 27 березня священнослужителю зателефонували представники військкомату і повідомили про термінову мобілізацію. Коли протоієрей прибув до ТЦК, йому сказали, що він має бути терміново мобілізований.

Представники єпархії підкреслюють, що це не перший випадок подібної ситуації. У березні секретар Хустської єпархії Іоанн Розман був викликаний на допит до поліції і затриманий на виході з приміщення.

У єпархії просять захистити священиків Хустської єпархії УПЦ в законний спосіб.

Нагадаємо, протоієрей УПЦ МП Микола Данилевич пояснив, як опинився за межами країни під час воєнного стану.

Читайте також:

  • Рятуйте Онуфрія!
  • РПЦ оголосила Україні «газават»
  • Правоохоронці знешкодили агентурну мережу ФСБ «під прикриттям» УПЦ МП
  • Нові документи за підписом Кирила – шоковані навіть послідовники Московського патріархату

Читайте також: