Московські попи найняли юриста для боротьби із забороною в Україні: спливли несподівані факти

В листопаді цього року було повідомлено, що московські попи найняли американського юриста Вільяма Берка-Вайта, щоб запобігти забороні УПЦ МП в Україні. Він був найнятий екснардепом Вадимом Новинським. За словами видання Babel, хотя офіційного підтвердження немає, Берк-Вайт працює з юридичною компанією Amsterdam & Partners. Ця компанія була заснована у 1980 році і має офіси в Лондоні та Вашингтоні.

Вільям Берк-Вайт — відомий американський юрист-міжнародник та професор права в Університеті Пенсильванії. Він є старшим радником в компанії Amsterdam & Partners та володіє російською мовою. Під час своїх публічних виступів Берк-Вайт підтримував Україну, але критикував дії російського уряду. Він також написав статтю про правові аспекти анексії Криму та заявив, що ці дії РФ призведуть до знищення миру, який склався після Другої світової війни.

Берк-Вайт підписав контракт з УПЦ МП, оскільки Верховна Рада України розглядала можливість заборони цієї церкви. Він намагається захистити права церкви та переконати уряди США не підтримувати заборону УПЦ МП. В рамках контракту він звернувся до Білого дому, Департаменту Державного управління релігійної свободи, офісу сенатора Джона Оссоффа та інших американських політиків.

У липні поточного року власник юридичної компанії Amsterdam & Partners Роберт Амстердам закликав українських депутатів не голосувати за заборону УПЦ МП та запропонував їм кримінальний переслідування в інших країнах. Його заява стала реакцією на прийняття закону, що забороняє релігійні організації, пов'язані з РФ.