Мовний скандал під час трансляції тенісного матчу: відомого мецената вигнали з ефіру через російську

Мовний скандал на тенісному матчі: Юрія Сапронова зняли з ефіру за російську мову

Під час прямої трансляції матчу між збірними України та Румунії виникло замітне обурення через те, що Юрій Сапронов говорив російською мовою. Сапронов, який є відомим тенісним меценатом, був запросений в ролі експерта до студії каналу Setanta Sports.

Отримав подяку. За вагомий внесок упродовж 26 років в український теніс. Сьогодні вночі я був вигнаний зі студії каналу Setanta Sports після 1-го сету матчу збірної України проти збірної Румунії на неофіційному командному чемпіонаті світу з тенісу Кубок Біллі Джин Кінг. Грали Еліна Світоліна та Жаклін Крістіан.

Сапронов пояснив, що він просив вибачення за використання російської мови, оскільки не володіє українською мовою нарівні з російською. Він також зазначив, що намагається вивчати українську мову, але поки не досяг певних успіхів.

Протягом коментування матчу між Світоліною та румункою Крістіан, Сапронов продовжував говорити російською мовою. Це спричинило обурення глядачів, які висловили своє невдоволення у коментарях на YouTube.

Мене покликали коментувати теніс. Ви мене покликали, не я вас. Я не державний службовець і депутат. Наразі харківський волонтер від першого дня активної фази війни з рашистами. Я не розумію, Вам, Setanta, потрібний був я, Юрій Сапронов, зі своєю тенісною історією (вище), досвідом чи щось, як з'ясувалося інше?

Після першого дня збірна України веде з рахунком 2:0. Леся Цуренко та Еліна Світоліна виграли свої одиночні матчі. Для перемоги команді буде достатньо ще однієї перемоги.

Матчі Світоліна - Богдан та Цуренко - Крістіан, а також поєдинок у парному розряді заплановані на суботу. Переможець матчу вийде до фінального раунду Кубка Біллі Джин Кінг, а програвший повернеться до раунду плейоф.

Україна третій рік поспіль намагається пробитися до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг. У 2022 році українські тенісистки поступилися збірній США, а в 2023-му - команді Чехії.