«Мріяв грати за Україну»: мати вбитого у фунікулері підлітка розповіла щемливі подробиці

З'явилися нові деталі про вбивство 16-річного хлопця Максима Матерухіна у київському фунікулері. ТСН.ua знайшов маму загиблого - Ірину Матерухіну - і поговорив з нею.

Мама розповіла про свого сина

Мама хлопця розповіла нам, що діти їхали у вагончику фунікулера, і підозрюваний почав ображати спочатку жінок, а потім хлопців з компанії її сина. Він запитав сина, чи він готовий захищати державу, і отримав відповідь, що син готовий. Раніше син говорив матері, що після 18-річчя хоче вступити до Третьої штурмової бригади. Вона також розповіла, що їх вагончик припинив рух, і всі почали виходити, а тоді підозрюваний штовхнув Максима, і він розбив скло головою, в результаті чого помер. Мати Ірина також додає, що вона хвилюється, щоб не сталося нічого поганого з її родиною.

Що кажуть у правоохоронних органах

У ДБР, яке розслідує цей випадок, нам розповіли, що підозрюваний, колишній працівник УДО, затриманий і сьогодні йому повинні обрати запобіжний захід без альтернативи внесенню застави. Також вони спростували чутки про те, що підозрюваний раніше працював у них. Управління державної охорони також повідомило, що підозрюваний знаходиться у слідчому ізоляторі.

Вбивство підлітка: що відомо

7 квітня на верхній станції столичного фунікулера під час конфлікту підозрюваний штовхнув підлітка, який головою розбив скло та отримав смертельні травми. Військовослужбовцю Управління державної охорони повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Наразі підозрюваного затримано, і обговорюється питання про обрання йому запобіжного заходу.